Gratis verzending vanaf €50
Producten met aandacht gekozen
Deskundig advies

Zo trots als een Fries

Of het nou een wimpel aan je vlaggenmast is, een mooie grote gevelvlag of een gastvlaggetje aan boord, de Friese vlag is een beauty van een vlag.

De “pompebledsjes” wapperen er vrolijk op los in de bijna altijd winderige provincie. Wat hebben we eigenlijk een mazzel dat we in Friesland zoveel water en wind hebben. Genieten op het water met je zeilboot of je rubberboot (en ieder bootje er tussenin) is iedere keer weer gegarandeerde totale ontspanning.

De vlag aan boord maakt het plaatje af. Ik kijk er graag naar, de wapperende Friese vlag of de frisse kleuren van onze Nederlandse vlag. De vlaggen welke we jullie aan bieden bij Skipperland zijn gemaakt van een stevig doek. Geweven, niet gedrukt. Deze vlaggen blijven langer mooi en kunnen goed tegen een stevige bries.

Je kiest je natievlag op maat, grote boot, grote vlag of gewoon mooi in verhouding met je schip. Volgens de etiquette mag de vlag het water niet raken. En van alle provinciën en omliggende landen hebben we gastvlaggetjes te koop. In Nederland is het gebruikelijk in iedere gast provincie een gastvlag te voeren. Deze hoort aan stuurboord zijde net onder de zaling te hangen. Of als je bijvoorbeeld met je Nederlandse schip in Duitsland vaart, dan voer je de Duitse gast vlag. Vaak zijn ze 30 bij 20 centimeter.

Ook voor de Duitse en Belgische schippers hebben we een ruime keuze aan vlag formaten. Wanneer je vlag verschoten is is het tijd voor een frisse vlag. Heb jij ‘m al gecheckt?

Groeten Alice