Gratis verzending vanaf €50
Producten met aandacht gekozen
Deskundig advies

Linnen: tijdloos en duurzaam

Linnen is een heerlijke stof voor in de zomer. Het natuurlijke materiaal absorbeert vocht, ventileert en het houdt je lekker koel tijdens warme dagen. Wist je dat linnen door het vaker dragen alleen maar mooier, zachter en soepeler wordt?

vlasplant

Bij de inkoop van onze collecties houden we rekening met de materiaalkeuze. Linnen is een van onze favorieten omdat het de sterkste natuurlijke stof is die er is. Hierdoor gaat de kleding langer mee en is de impact op het milieu minimaal. Merken als Batela, Holebrook, Pelle Petterson en Saint James gebruiken vaak linnen in hun collecties. Daarom hebben we bij Skipperland altijd wel wat van deze stof hangen.

Wat is linnen?

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. Het is de sterkste plantaardige vezel, Linnen is erg sterk en duurzaam, het is de sterkste plantaardige vezel. Kleding gemaakt van linnen gaat daarom lang mee. Bovendien is een linnen jurkje of een mooie herenblouse tijdloos en geschikt voor ieder moment van de dag.

Fun fact

Wist je dat wij Nederlanders, tijdens de Gouden Eeuw, meesterwevers in linnen genoemd werden? Het ‘Hollandse linnen’ was de fijnste en best geweven stof die verkrijgbaar was in heel West-Europa.

Welk linnen item is jouw favoriet?