Bootuitrusting

Bootuitrusting kopen bij Skipperland in Lemmer

Bootuitrusting is niet alleen handig, maar ook noodzakelijk en soms zelfs verplicht.

Uitrusting voor een motorboot en schip

Heb je een snelle motorboot, dan moet je naast een vaarbewijs en registratiebewijs een aantal dingen verplicht aan boord hebben. Zoals een dodemansknop (koortje moet om), reddingsvesten voor iedere opvarende en een brandblusser van minimaal 2kg. Verder moet je voor een schip die voorzien is van een kajuit verplicht een wateralmanak aan boord hebben. Wateralmanakken zijn er in twee soorten: deel 1 en deel 2. In deel 1 tref je onder meer het vaarreglement aan, deze almanak is verplicht aan boord van een kajuitboot. Deel 2 bestaat uit de vaargegevens van Nederland en België en deze gegevens corresponderen ook weer met onze ANWB waterkaarten.

Uitrusting voor een roeiboot, speedboot, kruiser of zeilboot.

Verder kun je denken aan een kill cord voor een rib, achteruitkijkspiegels voor speedboten, roeidollen voor roeiboten, verlichting (360 graden navigatielamp) voor een kruiser, schoten en vallen en schoonmaakmiddelen (antislip dekreiniger bijv.) voor zeilboten. Op bepaalde wateren is het verplicht om altijd een radarreflector te voeren. Dit geldt voor álle schepen, zelfs voor de kajak. Dus let hier ook op!

600 m2 uitrusting voor je boot

Skipperland is een begrip in Friesland. Onze winkel bestaat uit 600 m2 aan artikelen voor je boot. 26000 stuks aan watersport artikelen. Wij zijn er voor professionals en hobbyisten. Ons team heeft verstand van zaken en we vinden kwaliteit en plezier hebben op en rond het water en het buitenleven het allerbelangrijkste.

Kom langs bij Skipperand in Lemmer of neem contact op! 

Bekijk onze winkel
leatherman
musto
Jobe
Fjallraven
chiemsee
barebones
icepeak
cyell
northsails
Luhta
protest
dubarry
sebago
dakine
hellyhansen
joules
shiwi
rw